fbpx

Kui kohtad eluteel raskusi, olen sinu kõrval ja aitan sul edasi liikuda.

Tere, armas! Mina olen Feelika.

Kui peaksin ennast ainult ühe sõnaga kirjeldama, siis oleks see sõna analüütiline. Just see omadus (mitmete teiste kõrval muidugi) on aidanud mul paljude aastate jooksul oma armsate klientide lugude sügavamaid tahke näha ja seoseid luua ning nende muredele lahendusi leida.

Huvi inimese ja tema sisemaailma vastu

Inimese põnev sisemaailm on mulle alati suurt huvi pakkunud. Juba tundliku lapsena jälgisin alatihti uudishimulikult iseenda mõtteid ja käitumist ning ümbritsevat maailma. Noorena soovisin aru saada, kuidas mõtted ja tunded mõjutavad meie vaimset ja füüsilist heaolu ning keha toimimist. Võib öelda, et olen alati rohkemat tunnetanud, kui oskaksin seda ratsionaalselt seletada. Nüüd tean, et see on osa minust – kingitus, mis võimaldab mul sulle paremini toeks olla.

Kutsumus aidata ja toetada

Tunnen, et olen õnnelik inimene, kuna saan öelda, et naudin oma tööd südamest. Teiste inimeste aitamine ja toetamine on minu kirg, ma vist ei oskagi ennast muudmoodi ette kujutada. Naudin südamlikke ja avatud vestlusi. Ja kuigi vahel on teemad väga rasked, siis tean, et me leiame koos lahenduse. Loomulikult ei ole mul võluvitsa, mis kõik sinu mured olematuks teeb. Samuti ei saa ma sinu muresid sinu eest ise ära lahendada. Hea uudis on aga see, et koos saame me sinu heaks väga palju ära teha.

Minu senised õpingud ja terviklik lähenemine

Soovist ennast ja teisi paremini mõista, asusin õppima psühholoogia eriala Tartu Ülikoolis, kus läbisin magistriõpingud. Lisaks olen läbinud lahenduskeskse teraapia ja mänguterapeudi väljaõppe, täiendanud oma teadmisi pereteraapia, motiveeriva intervjueerimise ning erinevate loovate ja keha-meele tehnikate osas. Minu jaoks on inimene tervik – kõik, mis mõjutab meelt, mõjutab ka keha ja hingeseisundit. Kasutan sinu aitamiseks terviklikku lähenemist, kombineerides psühholoogilise nõustamise meetodeid erinevate loovate ja keha-meele tehnikatega, nagu rakenduslik kinesioloogia, emotsionaalse vabaduse tehnika (EFT), psühhodraama, konstellatsioon ja energeetiline psühholoogia.

Akadeemilised teadmised ja meetodid on andnud mulle tugeva aluse, kuid olen õppinud, et ainult loogiline järeldamine ei vii alati sügavamate probleemide lahendamiseni. Meid mõjutab suurel määral alateadvus, kus peituvad unustatud või alla surutud mälestused. Keha-meele tehnikate abil saab teadvustada ja vabastada kehasse “kinni jäänud” tundeid, uskumusi ja mustreid, mis aitavad kaasa sümptomite kiiremale ja püsivamale lahendusele.

Minu erialased kogemused ja isikliku elu mõjutused

Olen töötanud psühholoogina nii koolis kui ka sotsiaalprogrammides. Lisaks olen üle 15 aasta inimesi nõustanud erapraksises, kuhu enamasti on leitud tee minu rahulolevate klientide soovituste põhjal. Olen koolitanud lapsevanemaid, koolimeeskondi ja noori ning viinud läbi kogemuste jagamise gruppe. Kindlasti on minu tööd terapeudina kujundanud ka isikliku elu kogemused. Olen pidanud silmitsi seisma depressiooniga ning lahendama kaassõltuvuse teemasid. Samuti on elu pakkunud mulle kogemusi nii lahkumineku kui ka uue suhte loomise ja kärgperena toimetuleku osas. Nüüdseks olen olnud oma partneriga 10 aastat õnnelikus abielus ning meie peres kasvab kolm vahvat last, kellest vanim on 17-aastane ja noorim 10-aastane.

Tänaseks tean kindlalt, et mustreid ja uskumusi on võimalik muuta ning luua täiesti uus reaalsus. Rõõmustan, kui saan oma mitmekülgsete teadmiste, oskuste ja kogemustega ka sulle toeks olla!